Informatieplicht energiebesparing: verplichting of kans?

 

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan ben je verplicht energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen.

Geldt de energiebesparingsplicht voor jou? Dan heb je sinds 2019 ook een informatieplicht. Dit betekent dat je verplicht bent om eens per 4 jaar door te geven welke energiebesparende maatregelen je hebt genomen. Heb je dit in 2019 doorgegeven dan zul je in 2023 de energiebesparende maatregelen opnieuw moeten beoordelen en afmelden bij RVO.

Dit verplichte rapportagemoment biedt ook kansen om eens wat langer stil te staan bij je energieverbruik. Hoe ziet je de toekomst? 100% elektrisch? Energieneutraal? Of gewoon stap voor stap verduurzamen en kosten te verlagen? Zeker met de huidige energieprijzen, kunnen eerder overwogen maatregelen in een nieuw daglicht komen te staan. Graag delen wij onze ervaring en maken samen met u van de energiebesparings-plicht een energievisie-kans moment, om een goede stip op de horizon te zetten en een plan voor realisatie komende jaren.

Wat gaan we doen?
Om je te ontzorgen komen we graag langs op locatie voor een energie(k) gesprek waarin we samen kijken naar jouw situatie en bespreken we de kansen en de wensen. Vanzelfsprekend nemen wij de maatregelen van de erkende maatregelen lijst met je door en verzorgen wij de afmelding bij RVO (indien gewenst).

Voordat wij de afmelding bij RVO doen, zal er nog telefonisch afstemming plaatsvinden.

Na het gesprek ontvangt je van ons een beknopt verslag met daarin:

  • Stip op de horizon: hoe ziet je energievoorziening er in de toekomst uit?
  • De meeste kansrijke maatregelen om de stip op de horizon te bereiken.
  • Welke stappen zijn er nodig om deze maatregelen uit te voeren?
  • Welke subsidies en financieringsmogelijkheden zijn van toepassing.
  • Vastlegging van de antwoorden voor de informatieplicht afmelding.

We sturen deze uitnodiging nu, omdat we weten dat ondernemers in de vrijetijdssector in de winter hier meestal meer tijd voor kunnen vrijmaken.

Kosten:
Normale prijs €950,-

Prijs inclusie korting voor Xandrion deelnemers €850,-

Prijs is exclusief btw en inclusief 30 minuten enkele reistijd vanuit Ede.

Tijdens kantooruren kan je ons bellen op 085 – 487 4660. Maar je kan ook je gegevens via onderstaand formulier achterlaten, wij nemen dan contact met je op om de afspraak in te plannen: