Besparingsmanagement

Bij Fit Our Future vinden wij dat het veel makkelijker kan en moet worden om energie en CO2te besparen. Vanuit onze onafhankelijke inkooprol en ervaring met vele besparingsprojecten, begeleiden wij u graag om samen met uw installateur en/of aannemer een mooie meetbare besparing op uw energieverbruik en –kosten te realiseren. U kunt daardoor met minder gedoe en risico’s meer energie(kosten) besparen:

Stap 1: Scan

  • Technische inspectie: Onze onafhankelijke EPA-U energieadviseur voert samen met uw installateur een technische inspectie van uw pand(en) en installaties uit, ter inventarisatie van Erkende Maatregelen volgens de Wet Milieubeheer (terugverdientijd tot 5 jaar) en belangrijke aanvullende besparingskansen en opwek van eigen energie.
  • Routekaart: Wij vertalen de technische inspectie naar een routekaart met besparingsmaatregelen die optimaal aansluiten op uw meer-jaren-onderhoudsplan inclusief indicatieve kosten, besparingen, beschikbare subsidies en fiscale voordelen. Desgewenst verzorgen wij voor u de informatieplicht afmelding bij RVO.nl.

Stap 2: Plan

  • Bouwteam: Wij organiseren uw bouwteam-project voor de realisatie van de 1efase van uw routekaart. De door u gekozen bouwteam-partner ontwikkelt een uitvoeringsgereed ontwerp met open kosten begroting. Onze onafhankelijke inkoopexperts toetsen voor u dit ontwerp met kostenbegroting.
  • Financiering: Desgewenst inventariseren wij ook uw financieringsopties bij uw huisbank en/of ESCo-aanbieders (lease), zodat u met gesloten beurs energie kunt besparen.
  • Prestatiecontract: Voor uitvoering en beheer van de besparingsmaatregelen met technische prestatiegarantie van uw uitvoerende partij, stellen wij een energieprestatiecontract op ter ondertekening en uitvoering. Daarin leggen wij tevens heldere afspraken vast tussen u met uw (ver)huurder(s) over de verrekening van de investeringskosten en de besparingsopbrengsten.

De bouwteam-vorm minimaliseert het risico op onaangename verrassingen en meerwerk-discussies die bij traditionele aanbestedingen vaak voorkomen. Het energieprestatiecontract kan u veel onverwachte kosten besparen, want bij technische mankementen dient de uitvoerende partij deze gedurende de looptijd van het prestatiecontract voor eigen rekening en risico te herstellen en heeft u recht op schadevergoeding als dit niet tijdig gebeurt.

Stap 3: Beheer

  • Energie-monitoring: Om te beoordelen of de uitgevoerde maatregelen ook echt leiden tot het beoogde lagere energieverbruik, richten wij onze slimme energie-monitoring tool voor u in. Daarmee krijgt u 24/7 inzicht in uw feitelijke elektriciteit- en gasverbruik. U ontvangt automatische email meldingen bij overschrijding van door u aan te geven besparingsdoelen (na correctie op weersinvloeden). Uit onderzoek blijkt dat data-gedreven energiebeheer tot 35% besparing kan leiden.
  • Prestatiecontract-beheer: Wij houden toezicht op nakoming van uw prestatiecontract en afstemming met contractpartijen bij incidenten, met optie tot second opinion door een onafhankelijke expert bij conflicten.
  • Collectieve energie-inkoop: Voor uw resterende energieverbruik kunt u profiteren van onze scherpe collectieve energie-inkoopcondities.
  • Factuurcontrole: Controleren van uw energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Onze monitoring software berekent voor u de kosten die gefactureerd zouden moeten worden, waarmee u eenvoudig kunt vaststellen of aan u teveel is gefactureerd.
  • Support: Voor al uw energiebesparingsvragen staan wij tot uw beschikking via onze telefonische helpdesk en krijgt u toegang tot onze besloten Samen Slimmer community, waar u samen met collega ondernemers en managers uw waardevolle praktijkervaringen kunt delen.

Benieuwd? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Bent u benieuwd naar uw besparingskansen? Wij zijn net zo benieuwd als u. Daarom maken wij graag samen met u een eerste globale inschatting van uw besparingspotentieel tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.