Groot besparingspotentieel
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven en instellingen nog flink veel energie kunnen besparen met bewezen technieken zoals isolatie, warmtepompen, LED-lampen en slimme klimaatsystemen. Een echte win-win, want zij besparen daarmee niet alleen op energiekosten maar dragen ook bij aan een gezonder milieu.

Waarom is verduurzamen toch zo lastig?
Toch blijven deze investeringen in de praktijk vaak liggen. Andere investeringen die bijdragen aan de kernactiviteit krijgen begrijpelijkerwijze meestal de voorrang. Bovendien is energiebesparing nog niet zo makkelijk. Hoe te beoordelen welke technieken het beste bij de specifieke situatie passen? Vooraf beloven veel partijen de mooiste besparingen, maar de praktijk blijkt helaas vaak een stuk weerbarstiger. Dus hoeveel is er echt te besparen? En welke subsidies zijn daarbij te benutten?

Onafhankelijke ontzorging
Bij Fit Our Future vinden wij dat het veel makkelijker moet worden om energie te besparen. Wij helpen bedrijven en instellingen om energie te besparen en hun eigen duurzame energie op te wekken, waar dit technisch mogelijk en financieel aantrekkelijk is. Vanuit onze onafhankelijke inkooprol begeleiden wij ondernemers en managers door het hele proces. Desgewenst kunnen bedrijven en instellingen hun investering ook kasstroom-neutraal laten financieren door uw huisbank en/of provinciale fondsen. Onze ontzorging bespaart hen veel tijd en geld, want zij hebben natuurlijk niet dagelijks te maken met besparingsprojecten. Door gebruik te maken van onze expertise en ervaring, kunnen zij beter geïnformeerde keuzes maken en halen zij meer rendement uit hun besparingsprojecten. Al onze processen en diensten zijn gericht op één helder doel: energiebesparing zo makkelijk mogelijk maken.

Voor wie?
Wij begeleiden bedrijven en maatschappelijke instellingen uit diverse sectoren die:

  • Kosten willen besparen door energiebesparende maatregelen
  • CO2-uitstoot willen verlagen
  • Jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas verbruiken