Wat hebben boeken en zonnepanelen met elkaar te maken?

In het geval van Boek en Buro alles!

2 juli 2020

Boek en Buro, een van de meest geliefde winkels in het centrum van Ede en vast en zeker heeft u de winkel ook wel eens bezocht voor een boek of een cadeau – heeft recent gekozen voor duurzame energieopwekking uit zonnepanelen. Sinds 1 juli 2020 ligt het dak vol met 120 zonnepanelen.

Samen wekken deze jaarlijks ongeveer 32.000 kWh op. Ter vergelijking, 32.000 kWh staat gelijk aan het stroomgebruik van 10 huishoudens.

Bedrijfsleider Boek en Buro Chris Janssen: “Wij zijn er trots op dat we één van de eerste winkels in de binnenstad van Ede zijn die duurzame energie opwekken. In een prettige samenwerking met onze verhuurder is het project gerealiseerd. Met dank ook aan provincie Gelderland die de begeleiding bij dit project grotendeels heeft gesubsidieerd. Onze klanten weten nu dat ons dak sinds kort een bijdrage levert aan de energietransitie!”

Bent u ondernemer in Gelderland en ook geïnteresseerd in een zonnedak, doe dan mee met het initiatief van provincie Gelderland “Verzilver Uw Dak”.