Forse 32% energiebesparing voor Hotel Fidder

De opdracht
Best Western Hotel Fidder is gevestigd in een prachtig gemeente monument in Zwolle met Jugendstil kenmerken. Hotelier Patrick Fidder wil graag energie besparen in zijn 3 sterren hotel. Niet alleen om zijn energiekosten te verlagen, maar ook om het binnenklimaat verder te verbeteren én een mooie bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor onze (klein)kinderen. Een perfecte win-win-win.

Patrick heeft aan Fit Our Future gevraagd om de energie-efficiëntie van het hotel te helpen optimaliseren op basis van een technische prestatiegarantie. Hierbij passen wij ons innovatieve model-prestatiecontract toe, dat wij samen met financiële instellingen en bouwbedrijven hebben ontwikkeld. De kosten van de besparingsmaatregelen worden terugverdiend uit de besparing.

Hotelier Patrick Fidder

De nulmeting
Energie-adviseur René Veltman heeft de nulmeting uitgevoerd en vastgesteld dat met slimme besparingsmaatregelen maar liefst 32% bespaard kan worden op de energiekosten. In totaal kan jaarlijks ruim 30.000 kg CO2 bespaard kan worden. De besparingsmaatregelen omvatten onder meer:

  • Isolatie
  • Optimalisatie van de CV-installatie en warm water voorziening
  • Vervanging apparaten
  • Zonnepanelen PVT

De financiering
Gezamenlijk creëren we voor Hotel Fidder een investeringsplan waarin de kosten voor rente en aflossing gedekt worden uit lagere energie kosten. De meeste banken en fondsen zijn bekend met onze werkwijze en ons model-prestatiecontract. In de regel zijn zij graag bereid tot financiering van goede energiebesparingsprojecten.

De aanbesteding
Wij starten voor Hotel Fidder een aanbesteding met gekwalificeerde bouw- en installatiebedrijven uit de Zwolse regio. In bouwteam verband zal een uitvoering-gereed bestek met open kostenbegroting worden ontwikkeld. De bouwteam-vorm minimaliseert het risico op onaangename verrassingen en meerwerk-discussies die bij traditionele aanbestedingen vaak voorkomen. Na afronding van de bouwteam fase wordt alles vastgelegd in ons model energieprestatiecontract.

De monitoring
Na oplevering bewaken wij voor hotel Fidder of de gegarandeerde energieprestatie ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Daartoe worden de gas en elektriciteitsmeters via ons geavanceerde monitoring platform ontsloten. Bij eventuele afwijkingen van het feitelijke energieverbruik ten opzichte van de gegarandeerde besparing komen wij in actie. De opdrachtgever heeft uiteraard zelf ook toegang tot het platform.